info

Актуелно

Фото - Митинг Берово

  • За многу години празникот Успение на Пресвета
  • За многу години празникот Успение на Пресвета
  • За многу години празникот Успение на Пресвета
  • За многу години празникот Успение на Пресвета

Звонко Пекевски - Facebook

Банер

Програма на СДСМ

Банер
Банер
Банер
СДСМ Берово
Потпреседателката на СДСМ-д-р Фросина Ременски во посета на Берово
Вести Берово

Како дел од караванот за посета на општините пред престојните претседателски избори, го посети и беше меѓу граганите на општина Берово, да ги слушне нивните проблеми и да влее надеж дека Македонија има и подобар пат од оној што го имаме во моментот. Заедно со претседателот на ОО на СДСМ Берово Јован Матеничарски направија кратка прошетка во градот и селото Митрашинци. Она што ни е главна цел-рече Ременски- е да ги слушнеме лугето-нивните проблеми ни кажуваат како треба да работиме ние за разлика од сегашната власт на ВМРО-ДПМНЕ која ги доведе граганите до ова дереџе на немаштија со скапите давачки кон државата.

Последно освежено на Сабота, 22 Февруари 2014 17:09
 
Сите му се виновни на еден градоначалник без визија за општински развој
Вести Берово

Опозицијата му е дежурен виновник на неспособен градоначалник. Станува практика на градоначалникот на Берово, кога ќе се најде во тесно и без идеја поради сопствената немоќ да ги исполни предизборните ветувања на граѓаните кои во вториот круг од локалните избори соочени со разно- разни притисоци, уцени и закани, го изгласаа да ја води Општината и во наредните 4 години, да се правда со беровската опозицијата и да плука по претседателот на Советот и претседател на ОО на СДСМ Берово, Јован Матеничарски. Знаејќи дека Наџински не може да се помири со фактот дека граѓаните не го сакаат и тешко му паѓа тоа што мора да соработува со социјалдемократите, бидејќи тоа е волја на граѓаните на Берово, мора да потсетиме на изјавата на Матеничарски:...

Последно освежено на Среда, 05 Февруари 2014 16:14
 
За неуспесите, власта виновникот го бара кај опозицијата
Вести Берово

Како и секогаш кога актуелната локална власт ќе се заплетка во своите незнаења, ароганција и безидејност, па  се повикуваат на опозицијата, нормално ставена во контекст како дежурен виновник  за нивната неспособност. Така и во случајот со ЈПКР Услуга, па сега за хроничното пропаѓање на претпријатието со кого раководат 6 години , пак е виновна опозицијата. Јавноста треба да знае и нешто повеќе, кога е во прашање претпријатието коешто тие самите го финансираат, а кое вие убаво го користите како партиска алатака.Треба да знае за идејата, напорите на советниците од Сојузот за иднината за да се најде излез од кризата во претпријатието со кое се менаџираат само партиските интереси на Наџински.

Последно освежено на Недела, 12 Јануари 2014 19:51
 
Општинскиот Веб-портал на Берово е општински или партиски портал на ВМРО-ДПМНЕ?
Вести Берово

Партиските членови на ВМРО-ДПМНЕ  вработени  во локалната општинската администрација со која раководи градоначалникот Драги Наџински се гледа дека е пренатрупана и немајки работни задачи се занимаваат со партиски препукувања преку  општинската веб страна, која треба да биде веб портал за промоција на општината  и да дава  информации за граѓаните, ја користат за партиски препукувања со опозицијата и со Претседателот на ОО На СДСМ Берово , со тоа злоупотребувајќи ја за  партиски цели на ВМРО-ДПМНЕ. и промовирање на нивните политики. На неколку наврати во Советот, Претседателот на општинскиот  Совет - Матеничарски му  предочи на Градоначалникот Наџински дека сите партиски прилози на ВМРО-ДПМНЕ треба да бидат симнати од општинскиот портал и од општинскиот весник и да  бидат поставени на нивна  партиска веб страна, преку која струјат нивните политики и доктрини. Тој како контролор  на сите општински работи, мегу другото е одговорен и за структурата и содржините што се пласираат на порталот  на Општина Берово, а секако има правила и ред што може да се изнесе како форма и содржина таму, а што не.

Последно освежено на Недела, 12 Јануари 2014 19:21
 
УСВОЕН БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА БЕРОВО ЗА 2014 ГОДИНА
Вести Берово

Во 2014-та година буџетот на општина Берово ќе тежи 225.566.879 денари и истиот беше едногласно усвоен од советниците во Советот на Општина Берово. По долга дебата на неколку одржани состаноци на Комисијата за финансии и буџет при Советот на Општина Берово на која беа присутни и претседателот на Советот Јован Матеничарски како и градоначалникот на Општина Берово Драги Наџински се донесе заклучок за изгласување на Буџетот. Советничката група од Коалицијата Сојуз за иднината која е мнозинство во беровскиот совет поднесе вкупно 9 амадмани за измени на предлог-Буџетот до Комисијата за финансии и буџет, од причини што отцени дека така предложениот буџет од Градоначалникот на Општината не е развоен и не согласувајќи се со таквата проекција предложи измени за префрлање на средства од некапитални во капитални расходи.По деталното разгледување на предлог-измените од страна на членовите на Комисијата истите наидоа на разбирање и поддршка од предлагачот на буџетот Градоначалникот Наџински, кој уште на самата седица на Комисија се изјасни дека 7 амадмани ќе бидат во целост вградени во буџетската проекција за 2014-та година, еден ќе претрпи мали измени заради законската рамка и еден амадман беше одбиен поради законска неможност за измени во предложениот Буџет.

Последно освежено на Петок, 03 Јануари 2014 13:37
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Банер
Има 1 гостин присутни
Facebook Image